שכח לומר תהלים בזמן קבלת קבוצה לומר תהלים – האם כל הקבוצה צריכה

לכבוד הרב שלום
אני בקבוצה שאומרת כל יום במשך 40 יום ביחד את כל התהילים לרפואת אישה, ועתה נגמרו 40 הימים, השאלה היא, אם מישהו החסיר כמה ימים והוא עתה משלים את התהילים שלא אמר במשך זמן לאחר 40 היום שנקבעו, האם כולם צריכים להמשיך איתו, לדוגמה שאם אחד שכח שבוע אז כולם ימשיכו בגללו עוד שבוע? מדובר במצב שלא חשבנו על כך מתחילה אלא מישהו מהקבוצה טוען שאם מישהו שכח כולם צריכים להמשיך וזה לא נראה לי.
מה הדין?

תשובה

אדם שמקבל על עצמו לומר תהילים למשך ארבעים יום, דעתו להתחייב לומר את זה רק למשך ארבעים יום ואין כוונתו שאם אחד מהקבוצה לא יקרא את התהילים, הוא יצטרך אחר כך להשלים עוד שבוע, ולכן וודאי שאי אפשר לחייב אף אחד להמשיך יותר מארבעים יום מכיון שהוא לא התחייב לעשות כך, (אמנם אף שאין כאן חובה, אבל תמיד כדאי וראוי להתפלל על חולים, ומצווה גדולה היא להתפלל על חולים).