שבת – שימוש בחשמל המופק מתאים סולאריים שמותקנים באופן פרטי

כידוע יש היתר להשתמש בשבת בחשמל שמופק עי חברת החשמל. השאלה היא האם מותר להשתמש בחשמל שמופק באמצעות תאים סולאריים שמותקנים באופן פרטי?

תשובה

מותר להשתמש בשבת בחשמל שמופק באמצעות תאים סולאריים, (ומה שכתבת שידוע שיש היתר להשתמש בשבת בחשמל שמופק על ידי חברת החשמל, ברצוני להעיר שכידוע שיש הרבה שמחמירים ואינם משתמשים בחשמל זה, והמחמיר תבא עליו ברכה, אמנם מי שמיקל ודאי שיש לו על מי לסמוך).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי כלל את שאלתך. הנושא של תולדת חמה האמור לגבי בישול אינו רלונטי לכאן כלל, החשמל בלאו הכי אינו האש ואינו חם, אם הוא גורם להבערה ולהתלהטות זה אש ממש ולא משנה כיצד הופק החשמל. הנושא כאן היה לענין איסור הנאה ממעשה שבת, בחשמל שמיוצר בחברת החשמל רבים נמנעים מלהשתמש כדי שלא ליהנות מחילול שבת, וכאשר אתה מייצר לבד אתה פטור מכך. אבל הכל מדובר סתם על נורה שדולקת בביתך מערב שבת, לא לבצע חלילה הפעלה כל שהיא בשבת.