ביטול "זכות הסנדקאות" לאחר הברית

נתתי לשותפי בעבר להיות הסנדק של בני,לאחר כמה שנים השותף גנב אותי ובעקיפין מהילד אותו הוא סינדק שאלתי היא האם וכיצד אני יכול לבטל את זכות הסנדק ואת ההשפעה על הילד

תשובה

אדם שהיה סנדק כבר זכה בזכויות ובסגולות, בהם זוכה אדם שמשמש כסנדק, את הזכויות שכבר קיבל אי אפשר לקחת ממנו.

כמו כן בעניין השפעה לא טובה שיכול להיות לסנדק על התינוק, הוא רק על ידי עבירות שעשה הסנדק לפני שהוא שימש כסנדק, אבל אדם שהיה צדיק בשעה שהוא היה סנדק ואחר כך נהיה רשע, אין לו שום השפעה על התינוקות שהיה הסנדק שלהם. כך שבמה שעכשיו חברך נהיה גנב, אין לו השפעה על הילד.