קדיש בבית קברות ביום היארצייט

בזמן אזכרה בבית העלמין ביום פקידתו מתי אומרים קדיש ואיזה?

תשובה

נוהגים לומר פרקי תהילים [פרקים – לג, טז, יז, עב, צא, קד, קל, ואחר כך אומרים פרק קי"ט את האותיות של שם הנפטר, ואת האותיות של נשמה] וביום שאומרים תחנון אומרים אנא וכו' (יש חוברות מיוחדות לעליה לקבר שבהם מובאים כל פרקי התהילים הנ"ל וגם את תפלת אנא).

ואחר כך אומרים קדיש יתום.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש כמה מנהגים בזה והרבה חסידים נוהגים לומר ספר רביעי שבתהלים היינו מקאפיטל צ' ומוסיפים גם קאפ' קז ואח"כ בקי"ט האותיות של שם הנפטר עם נשמה.