מיחם עם טרמוסטט ומדיד שימוש בשבת

מועדים לשמחה שבוע טוב כבוד הרבנים .

א) האם מותר בשבת להשתמש בקומקום חשמלי עים תרמוסטט וכל כמה זמן הוא מתחמם לבד ועוד פעם עוצר וכשהטמפרטורה קצת יורדת הוא עוד פעם מתחמם לבד? ב) מה הדין גם אם הצינור שמראה את כמות המים האם כשמורידים מים מהברז המים שבצינור עוד פעם הם יורדים ומיתחממים?

תשובה:

א. מותר להשתמש במיחם שיש בו טרמוסטט שפועל ["מצב שבת"].

ב. יש להקפיד לפני שבת להרתיח את המים מספיק זמן לפני שבת שגם המים שבמדיד יתחממו, ואזי מותר להשתמש בזה בשבת.

מקורות:

א. פניני המאור (ח"א מכתבי הגרש"ז מכתב יב אות ד).

ב. ראה במאור השבת (ח"ד בארוכה בנושא זה), שיש דיעות בפוסקים אם יכולים להשתמש במיחם כזה בשבת, ולפי מה שכתבנו זה מועיל לרוב הדיעות.