בישול ב"דבר גוש"

ההלכה היא שדבר גוש מבשל האם יש מקום לחשוש גם שהגוש נמצא כבר בכלי שלישי. או רק בכלי שני כפי שכ' במשנה ברורה [אין התיחסות במ"ב לכלי שלישי במ"ב].

תשובה:

הדין של "דבר גוש" שחוששים שמבשל ככלי ראשון, הוא משום שה"דבר גוש" עצמו כל עוד שלא נתקרר הוא בעצמו נחשב ככלי ראשון, ולכן לא משנה באיזה כלי הוא נמצא ראשון שני שלישי או עשירי, כל עוד הוא חם בחום שהיד סולדת בו יש עליו דין של "כלי ראשון".

מקורות:

משנה ברורה סימן תמ"ז ס"ק כ"ד

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש להדגיש שהמ"ב כתב דבר זה רק בלשון "אפשר", ולא הזכיר דין זה בהלכות שבת כלל, ולכן אין לכתוב דבר זה באופן ברור כ"כ כי יתכן שיש לחלק בין הל' פסח להל' שבת דהפמ"ג בריש סי' שי"ח כ' דדבר גוש רק מבליע ומפליט ולא מבשל ויתכן שיש לצרף סברא זו לדינא, יעוי' בספר נתיבות שלום בזה.