מים חמים מהבוילר בשבת

שלום,
יש לי שאלה לגבי שימוש במי ברז חמים בשבת.
האם נכון שאסור להשתמש במים חמים בשבת (שחוממו בבוילר, איסור מבשל)?
אך מה עושים כאשר הדבר גורם לצער בשבת שכן המים קפואים וכעת חורף? האם אסור להשתמש במים שחוממו בכל אופן ובכל מקרה?
בברזים עם ידית הרמה (ושמסתובבת על ציר) האם ניתן לכוון על האמצע בכוונה שייצאו לפחות מים פושרים?
תודה רבה על תשובתכם!!

תשובה:

אסור להשתמש בברז גם כאשר מכוונים אותו לאמצע, כיון שבפעולת הפתיחה יוצאים מים מהדוד של הבוילר ונכנסים מים קרים במקומם, ונמצא מבשלם בשבת.

בבוילר חשמלי שכיבו אותו מהחשמל בערב שבת ובשבת בבוקר המים שבדוד הינם פושרים ממש, מותר להשתמש במים שבו ע"י פתיחת הברז.

מקורות:

שו"ת אור לציון (ח"ב פ"ל סעיף ב), שו"ת אורח ישראל (גרוסמן, סי' לא) ילקוט יוסף (סי' שיח סעיף לא)