הנהגת ביקור אסירים

בה"י מוצש"ק פרשת בא תשע"א

לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א
אחדשה"ט

שלום וברכה

ברצוני לברר האם יש הדרכה הלכתית כיצד להתנהג עם האסיר בעת שאנו מבקרים אצלו בבית הסוהר?

מחכה ומצפה לתשובתכם הרמה

מרדכי יצחק אגסי
מחבר הספר בדרך המלך

תשובה:

לא מצאתי בדברי השו"ע והפוסקים המובהקים, מי שידון על ענינים מפורשים בנידון זה, כמובן יש בזה משום מצות חסד, וכעין שמצינו לגבי ביקור חולה, אך שם הוא מדין והלכת בדרכיו, וכן הוא מהדברים שאדם אוכל פירותיהן בעוה"ז והקרן קיימת לעוה"ב, לעומת זאת בביקור אסיר לא מצינו זאת, או משום שכאשר מדובר באסיר שבין העכו"ם יש בזה חיוב של השתדלות מצד פדיון שבויים שזה צדקה החשובה מכל, וכל טצדקי שיעזור לו בנושא זה הר"ז בכלל פדיון שבויים, ואם הוא ביד ישראל [כשרים] הרי דואגים לו לכל צרכיו, והביקור הוא לעודד את רוחו, והוא מדין גמילות חסדים, ואין על זה הגדרה מדויקת.