לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הנחת סכך על מסגרת אלומניום

שאלה:

האם יש בעיה בסכך שיעקרו נסמך על קרשים המונחים לאורך הסוכה, ורק צדדיו נסמכים על מסגרת אלומיניום?

תשובה:

כיון שהסכך מונח ונשען על הקרשים אין בזה בעיה.

מקורות:

משנ"ב סי' תרכט ס"ק כו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם החזון איש לא ראוי לאיזכור. אפשר לכתוב שמעיקר הדין ההלכה כמשנה ברורה אך יש מחמירים לנהוג לפי הפסק של החזון איש.
    לא נראה לי שכדאי להתעלם מדעתו של החזון איש בפרט שהיא מפורסמת.

  2. דעת החזו"א שמעמיד דמעמיד דינו כמעמיד.
    והיינו שמעיקר הדין מעמיד מותר, אלא שנהגו להחמיר בזה, והפוסקים כתבו שמעמיד דמעמיד מותר לכתחילה ואין בזה מנהג להחמיר והחזו"א כתב שאם מעמיד נהגו להחמיר כמו כן יש מקום למנהג זה גם במעמיד דמעמיד., וא"כ כשבאים לבוא לעיקר הדין יש להביא את עיקר הדין, והרוצה להחמיר שיברר לעצמו אם יש מקום להחמיר, אך ההוראה לרבים אינה יכולה להיות במקום שהחומרא היא חומרא של מנהג.