רציתי לשאול לגבי סיר שיתכן ונרחץ בטעות במים קרים עם סקוץ חלבי בעוד הוא בשרי
האם ע"מ להכשיר די בלהרתיח בו מים חמים במשך שעות או שעלי להגעיל אותו באש ואב.
שאלה נוספת האם צלחות {לא זכוכית} שנאכל מהם אוכל בשרי מהסיר הזה החשוד בלבול ברחיצתו בקרים בסקוץ חלבי אף הם כבר לא כשרות ועלי לזרוק אותן או שיש דרך להכשירן. הן חוממו במיקרו עם אוכל בשרי שבושל באותו סיר החשוד בבלבול . תודה רבה מחכה לתשובה
תשובה
שלום וברכה
מאחר והסיר נשטף במים קרים אינו צריך הכשרה. (כמובן שגם המאכלים שבישלת בו כשרים, והצלחות אינם צריכים שום הכשרה).
יש לציין שלכתחילה אין לרחוץ סיר בשרי עם סקוטש חלבי גם אם באים לשטוף במים קרים, אבל אם טעו ושטפו במים קרים, הסיר כשר ואינו צריך הכשרה.
שלום כבוד הרב אני בת 13 וחצי עולה לכיתה ח ושטפתי בסקוצ בשרי סיר חלבי מה לעשות??
ולאחר מכן שטפתי באותו סקוצ עוד סיר ובסיר הזה הכנו עוף ומרק ירקות מה לעשות???
אם הם שטופים היטב זה בסדר גמור.
רגע וגם הכפית שהשתמשו בה להכנת במרק צריך לשטוף היטב לא הבנתי מה זו אומרת שטיפה היטב??
לשטוף היטב, זה לשטוף טוב עם מים וסבון כרגיל, אין צורך במים רותחים וכד'.
השאר תגובה