שאלה:
צ'יפס שטוגן בצ'יפסר בשרי, חומם בתנור יחד עם דג.
האם יש להכשיר את התנור?
תשובה:
שלום וברכה
ככל שלא מדובר שטוגן בשמן בשרי ממש, אלא רק בכלי בשרי, אין כל בעיה גם את הדג עצמו להכין בסיר בשרי… ההקפדה היא רק על מגע עם בשר ממש ואין בעיה בבליעות בכלים, זה שונה מבשר וחלב.
הצ'יפס נעשו בצ'יפסר שהכיל שמן שכנראה באותו יום טוגן בו גם בשר. את השמן מחליפים רק פעם ביום. האם במצב זה יש להכשיר את התנור?
לא צריך להכשיר, אבל יש בעיה לאכול את הדג הזה. אלא אם כן הכל היה מכוסה בתנור.
השאר תגובה