שאלה:
האם כוס ששמתי בו מים חמים וחיכיתי 2 דקות והכוס התחמם ואז שפכתי את המים לכיור ושמתי בכוס החמה מים חמים מהמיחם האם הכוס נקרא כלי שני בגלל שהוא מחומם או לא?
תשובה:
שלום וברכה
בכל מקרה הכוס השניה אף פעם לא היתה חמה יותר מחום של כלי שני, כך שכל מים שיבואו אליה עדיין יחשבו ככלי שני. יש לשים לב לנקודה חשובה, מים בכלי ראשון שהיד סולדת בהן מבשלים למרות שהם רק חמישים מעלות, בעוד שמים בכלי שני שמונים מעלות אינם מבשלים, למרות שכבר הספיקו לחמם את הדפנות ועדיין הם חמים יותר, משום שבכלי ראשון קיים עדיין כח הבישול, ואילו בכלי שני מעצם מהותו כיון שלא היה על האש הנטייה יותר להצטנן מאשר לבשל.
ולחמם את הכלי שני מראש-לשים שם מים מהמיחם ולחכות כמה דקות שיתחמם ואז לשים מים חמים זה מותר?
אבא שלי אמר לי שכתוב בתוספות שדופנות של כלי שני מקררות אז אם הם חמות ולא מקררות אז זה לא כלי שני
מותר, אלא שנהגו להחמיר לייבש את הכוס כדי שלא לבשל את הטיפות שהצטננו.
הבנתי שמשם מקור השאלה, ולכן הסברתי שהן עדיין נחשבות צוננות כיון שכל חימומן רק ממים של כלי שני.
השאר תגובה