משלוח מנות

שאלה:

שלום לרבנים האם אדם שהקנה את המשלוח מנות לחברו ביום פורים וחברו אכל ליפני א האם חברו עבר על גזל ב האם הנותן קים משלוח מנות? 2 האם סעודת פורים מדברי קבלה ומה לגבי משלוח מנות ומתנות לאביונים? תודה רבה!

תשובה:

האוכל עבר בגזל.

הנותן לא קיים את המצוה.

סעודת פורים היא מדברי קבלה. וכך שאר מצוות היום.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. הפסוקים במגילה, מגילת אסתר זה דבר קבלה – דברי נביאים. איזה הבדל יש בעיניך בין קריאת המגילה ביום שהיא דברי קבלה לשאר מצוות היום? החיוב הוא בדיוק מאותם פסוקים.

  2. ההבדל בין קריאת מגילה לשאר מצוות היום ממרן שכאשר הוא דן עם קטן מוציא ידי חובה גדול הדיון הוא עם תרי דרבנן מוציא דרבנן נימצא שמגילת אסתר היא דרבנן הרב עובדיה הביא את הראיה הזאת אני לא זוכר היכן…

  3. אתה נכנס לשאלה העקרונית, אולם דעת המשנה ברורה ועוד שהכל דברי קבלה, עיקר מה שכתבתי הוא שאין הבדל בין מצוות היום השונות.