מעשרות

שאלה:

שלום הרב
קניתי סט ספרים ורציתי לדעת שעכשיו אם ארצה להביא אותו לבית הכנסת או לבית המדרש זה יעלה לי לכספי מעשר שאני אמור להפריש כל חודש או רק לתרומה בעלמא?
והאם מעשר יכול לחול על חודשיים קדימה ולא רק על חודש נוכחי, כלומר אם אני אמור כל חודש להפריש מאתיים שקלים למעשר אז כני יכול להפריש 400 שקלים כנגד חודשיים?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה סט ספרים שיש בו צורך לבית הכנסת ואנשים ילמדו או יעיינו בו, הוא יכול להחשב מעשר כספים לפי שוויו. אם הוא חדש – כפי מחירו בשוק, אם הוא יד שניה ומשומש – לפי מחירו יד שניה.

אפשר תת מעשר גם על הכנסה עתידית.

ברכה והצלחה!