עבודה במישרה מלאה לאישה חרדית

שאלה:

שלום הרב,
ראיתי באתר שאלות בנושאי השקפה ולאו דווקא הלכה ומאוד נהנתי והחכמתי. אשמח גם לשאול שאלה מסוג זה:
כרגע אני עוד בחורה רווקה, עובדת במישרה של 9 שעות (ובתקופות של עומס עושה גם שעות נוספות) פלוס נסיעות הלוך חזור, איכשהו
יוצא ש 11 שעות מינימום אני מחוץ לבית בגלל העובדה.
אני לא מצליחה להבין איך הצורת חיים ההזויה הזו נהייתה כ"כ מקובלת אצלנו החרדים.
אני מרגישה שכל הכוחות שלי מתבזבזים על העבודה, חוזרת הביתה גמורה ורוצה רק לשבת על הספה בלי לעשות כלום כלום
המצב הזה מאד מלחיץ אותי לגבי איך אני אנהל בית בעז"ה
אני רוצה בעל אברך ויודעת שכנראה עול הפרנסה יהיה רק עלי, אבל פשוט לא מבינה איך זה אפשרי.
אני עובדת במקצוע "נחשב" ואני אומרת בכנות שזה לא כזה מדבר אלי,
הלכתי לזה כי יש לי את הכישורים ב"ה וכי אם אני רוצה בעל אברך אז אני חייבת עבודה טובה, אבל מבחינתי מצד התכונות שלי, אני מעדיפה להיות בבית, לגדל ילדים ולהשקיע את כול כולי בבית.
מה ההשקפה הנכונה בכל הנושא הזה של בית אל מול עבודה/השתדלות מול פרנסה?
שמעתי שאומרים שעבודת הפרך במצרים הייתה שנשים עשו עבודה של גברים ולהיפך.
אני חושבת שזה המצב היום, ניתן לראות בכל אזור חרדי את הנשים יוצאות לפרנס ואת הגברים לוקחים את הילדים לגנים, מחזירים אותם ומטפלים בהם בצהריים עד שהאמא חוזרת וכו'
אני שואלת לא ממקום מתריס, אלא דווקא כי אני כ"כ רוצה בעל אברך אבל מבינה את המחיר שזה דורש ומפחדת שלא אצליח לעמוד בו…

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך מאוד נכונה וחשובה. קשה להשיב לה תשובה אחת, משום שהיא משתנה מאוד בהתאם לנתונים ולאפשרויות.

אפשר רק לציין כמה עובדות:

ראשית, יש נשים רבות שעובדות, גם בתיכנות, שלא עושות זאת 9 שעות ביממה, ובודאי לא עושות שעות נוספות.

יש היום גם בתחום זה הרבה עבודה היברידית, שילוב של עבודה בבית, שזה פתרון נפלא גם לעצם ניהול הבית, מניעת ביזבוז זמן בנסיעות, גמישות בשעות וכו', וגם מבחינה רוחנית חברה ועוד.

לגבי האברכים בצהריים, היום יותר ויותר מקובל להשאיר ילדים בצהרונים ובמעונות עד השעה 4:00 שאז האמא מגיעה [אמהות בוחרות בדרך כלל להתחיל את היום עבודה מוקדם יותר ולגמור מוקדם].

מה האופציה? לעבוד בעבודה מאוד לא מתגמלת ושגם לא תהני בה והיא לא תהיה פחותה בשעות בהרבה? לא תמיד פתרון כדאי.

שהבעל יעזוב את הכולל ויעבוד ואת תהיי יותר בבית, זה גם מחיר כבד מאוד – רוחנית.

המצב היום של הדיור מחייב הרבה פעמים משכנתא גבוהה או שכירות גבוהה, מה שגם גורם לצורך בהכנסה משמעותית.

לכן, מה שנכון לעשות, הוא למצוא את מקום העבודה המתאים ביותר לצרכי הבית במסגרת האפשר, להשתדל לתת לב לעשות כל מה שאפשר כדי להתפרנס מה שצריך, אבל בלי שאיפות לקריירה, מה שאפשר לוותר באופן סביר וכך להיות יותר אמא זה כדאי, רק בלי לסכן את מקום העבודה. ולא צריך לעשות זאת כבר עכשיו… יש זמן גם אחרי הנישואין עד שמתעורר הצורך ואז משנים ומתמקמים לפי היכולת והצרכים.

תזכי לשידוך טוב והגון בקרוב ולחיים יהודיים מלאים!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה דעתכם על כך שבחור מחפש או שבחורה מרגישה צורך ללמוד הייטק כדי לפרנס. זה רצון השם? הרי לכל אחד יש ייעוד במה לעבוד כדברי החוה"ל

  2. לעולם אין לנו נבואה לדעת מה הייעוד, עובדים לפי ההיגיון הישר, מה שהלב נוטה, מה שהכישורים מתאימים ומאפשרים, וכמובן להקפיד על סביבת עבודה כשרה וכו'.