חוזר בתשובה – סדרי לימוד

שאלה:

שלום הרב,

החלטתי להניח בצד את כל החיבורים שלמדתי עד כה ולחזור לספר הראשון שממנו התחלתי בקיום מצוות – שערי הלכה, קיצור הלכות מעשיות של הרב גרינוולד.
שתי שאלות:
1. האם ההחלטה שלי סבירה? להניח בינתיים בצד את המשנה ברורה, את הגמרא ואת התניא וללמוד בספר זה – המטרה שלי היא ללמוד בו ולסיימו, מעולם לא למדתי אותו מכריכה לכריכה עדיין. אני רוצה לסקור את כל ההלכות בספר זה, פעם, פעמיים לפני שאמשיך לחיבורים אחרים.
2. האם מותר לסמן במרקר את הלימוד?

תודה רבה וחודש אדר שמח

תשובה:

איך שאתה מרגיש שמצליח לך זה הכי טוב. רק שים לב שמה שמאוד חשוב זה העקביות, משום מה אתה קופץ מרעיון לרעיון כל הזמן ולכן אתה מרגיש קצת חוסר סיפוק. אם תתמקד במשהו ותאמר לעצמך "אוקיי יקירי, מתחשק לך ללמוד דבר פלוני, אז בקשה לאחר שתסיים פרק פלוני אן ענין פלוני, תוכל לעבור לשם", אני מניח שיהיה לך משהו יותר לשם ביד.

מותר למרקר.

בהצלחה רבה מאוד!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה הרב,
    במידה והייתי ער כל הלילה, אינני יכול לברך אלוקי נשמה והמעביר שינה (וברכת התורה אם לא ישנתי גם בצהריים). האם אני יכול לצאת בברכתה של אשתי אם היא מתכוונת גם לפטור אותי בכך או שרק מאיש?

  2. למעשה אנחנו נוקטים לעיקר שאין הבדל בחיוב בין גברים לנשים בברכות אלו, ואין הן ברכות שהזמן גרמן, ולכן ניתן לצאת ידי חובה מהאשה.
    ראה כאן שיעור יפה בענין זה
    https://olamot.net/shiurim/%D7%97%D7%99%D7%95%D7%91-%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%97%D7%A8-%D7%95%D7%91%D7%9E%D7%90%D7%94-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%AA/