חיוב נשים בזכירת יציאת מצרים בערבית

שאלה:

בס"ד
שלום הרב
אני לומדת את הספר "הליכות בת ישראל" של הרב פוקס
כתוב שם "נשים חייבות בברכת אמת ואמונה בערבית, וכן בברכת השכיבנו".
אז מהצריך לעשות אם אני לא מתפללת ערבית? רק לברך את 2 הברכות האלו בלילה?
נראה לי קצת מוזר, כי נשים לא חייבות בערבית.. גם לא נראה לי שמישהי מודעת לזה ועושה את זה בערב.
אשמח לתשובה אם באמת נשים חייבות.

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

נכון הדבר שכך הביא המשנה ברורה בסי' ע ס"ק ב בשם המגן אברהם, שמצות זכירת יציאת מצרים נחשבת מצוה שאין הזמן גרמא כיון שהיא נוהגת ביום ובלילה.

אמנם ציין שם שהפרי מגדים והשאגת אריה חולקים בענין זה על המגן אברהם, ולדעתם היום והלילה הן שתי מצוות נפרדות שכל אחת מהן היא מצוה שהזמן גרמא. נראה באמת שמנהג העולם שנשים לא חוששות לכך, אבל נכון הדבר שזו סיבה טובה ונכונה לכל אשה להתפלל גם ערבית ככל שהזמן מאפשר.