או"ח ר"מ

שאלה:

מה הדין לענין דיבור בשעת מעשה? האם אסור לדבר דברי ריצוי כל שעת מעשה חיבוק ונישוק לפני הכניסה ממש ג"כ או מצד הדין אסור בעיקר בשעת הכניסה ואילך ולפני כן אף בשעת חו"נ מותר דברי ריצוי?

תשובה:

כל מה שבעניני התשמיש אהבה וריצוי מותר לדבר, מה שאמרו שלא לדבר זה בסתם דברים שאז יבוא לדבר על אשה אחרת ויתן דעתו עליה בשעת מעשה.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות קריאת שמע ותפילה של ערבית סימן רמ סעיף ט

סעיף ט

לא יספר עמה בדברים שאינם מענייני התשמיש, לא בשעת תשמיש ולא קודם לכן, שלא יתן דעתו באשה אחרת; ואם סיפר עמה ושימש, אמרו עליו: מגיד לאדם מה שיחו (עמוס ד, יג) אפי' שיחה קלה שבין אדם לאשתו מגידין לו בשעת הדין.