רצועות תפילין שהתקלפו

שאלה:

האם רצועות תפילין חייב להיות ממש שחור או קצת דהוי או מקולף גם בסדר

תשובה:

אם הרצועה מתקלפת ונראית לבנה בכל מיני מקומות יש לצבוע או להחליף, ואין להניח אותם כך אפילו יום אחד. אמנם המשנה ברורה בסימן לג הסתפק בכמה קילוף היא נעשית פסולה, ומה דינה כשהמראה הכללי בלי התבוננות הוא ממש שחור, אבל קשה לתת בזה הגדרה מדוייקת וגם המשנה ברורה נשאר בזה בצ"ע. צבע דהוי  לא פסול.