קרש חיתוך מעץ בשר וחלב

שאלה:

קרש חיתוך מעץ שחותכים עליו בצל בסכין בשרית ולאחר זמן חתכו עליו גבינה מה דין הקרש? תודה

תשובה:

שלום וברכה

גם אם הקרש בחזקת בשרי, כיון שהגבינה קרה ולא חריפה שום דבר לא נאסר ויש רק לנקות היטב.

כמו כן לגבי הקרש חיתוך והסכין נהגו להקל, שאף שדוחק הסכין אוסר את הבצל [או במקרה שלנו הוא נעשה בשרי] לענין הקרש חיתוך הקלו, ראה ס’ דבר חריף פרק א סעי’ יג. כמובן לכתחילה אין לעשות כך.