תפילות

שאלה:

שלום אשמח למענה למס' שאלות:
1. האם מותר להתפלל תוך כדי הליכה (בהנחה ואני מאחר לבית כנסת ולא רוצה לפספס קטעים מהתפילה).
2. אם עבר זמן קריאת שמע, האם ניתן להגיד את הפרשיות כרגיל?

תשובה:

שלום וברכה

1. מותר למעט פסוק ראשון של שמע וכמובן שמונה עשרה.

2. מותר לומר כי זה פסוקים, ויש דעות שגם יש בזה מצוה [דעת הכסף משנה שזמן קריאת שמע הוא דרבנן ומהתורה זמנה כל היום], אבל העיקר להלכה הוא שהפסדת את המצוה וחבל [והקריאה עכשיו שאמנם מותרת היא רק כקורא בתורה], כי זו מצוה מהתורה, כמו שופר בראש השנה שמי יסכים להפסיד…, לכן חשוב מאוד לדאוג שזה לא יקרה ויהי מה!

שבת שלום ובשורות טובות.