כשרות /ברירה בשבת /וברכות

שאלה:

שלום וברכה
א)האם כוסברה שבמהלך שטיפתה במים קרים נפלה לכיור חלבי יחסית נקי מותרת לאכילה עם בשר לכתחילה?
ב) האם בשבת הוצאתי בטעות
ליכלוך ממאכל בלי לקחת איתו חלק מהמאכל האם המאכל נאסר מישום הנאה ממעשה שבת ?
ג¹)אם בירכתי על משקה/מאכל בתוך הבית ויצאתי לבחוץ (שלא היה בדעתי לצאת ) האם אני צריך לברך עליו שוב שאני בחוץ?
ג²) והאם הדין אותו דבר כשבירכתי על מאכל בחוץ ואני רוצה להיכנס להמשיך את האכילה/השתיה בבית?
ג³)ואם אני מברך על מאכל/משקה בבית בלי כוונה תחילה לאכול/לשתות בכול חלקי הבית, אני יכול לכתחילה
להמשיך את האכילה/השתיה בחלק אחר בבית ?
(אשמח לתשובה לפי הגרע"י )
תודה רבה
ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

1. תרחץ אותה טוב וזה בסדר.

2. בביאור הלכה בתחילת סימן שיט הביא שיש איסור הנאה ממעשה שבת של מלאכת בורר.

3. אם לא היה בדעתך לצאת יש לברך שוב, ולכן אין לעשות זאת כדי שלא לגרום ברכה שאינה צריכה [יציאה לחצר פרטית מגודרת זה נושא בפני עצמו אם נחשב שינוי מקום ויש בזה מחלוקת בין פוסקי זמנינו].

4. אותו הדין.

5. נהגו להקל ששינוי מקום מחדר לחדר אינו נחשב היסח הדעת, כי המנהג בזמנינו לאכול בכל מקום בדירה, ראה ביאור הלכה סי' קעח.

שבת שלום.