אדי תבשיל בשר

שאלה:

בס"ד
שלום רב,
האם מותר לאכול חלבי לאחר עמידה ממושכת ליד בישול בשר/עוף כשהאדים של העוף עולים ואנחנו שואפים אותם?

תודה מראש.

תשובה:

אין כל איסור. מעבר לכך שאין כאן שום אכילה, ולא מצינו גזרת חכמים באופן זה, גם יש לשים לב לטעם חיוב ההמתנה בין בשר בחלב כמובא בטור ובית יוסף בתחילת סימן פט: יש אומרים שזה מחשש לבשר שנשאר בין השיניים, ויש אומרים שזה מחמת טעם הבשר שנשאר בחיך לאחר אכילתו, שני הטעמים הללו לא שייכים כאן. ואגב דומה הדבר לטעימת מרק בשר צח ללא בליעתו, שגם אין חשש לשום אחד מהטעמים ואין חיוב המתנה שש שעות.

ערב טוב.