קריאה בתורה בשני חמישי בלי טעמים

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש לנו מניין מצומצם בבית כנסת 12 איש בדכ, שנים אותם אנשים . יש לנו שני קוראים בתורה שמתחלפים שבוע שבוע אחד קורא עם טעמים והשני בלי טעמים בכלל אבל הוא ותיק ולא ניתן להעליב אותו ולהזיז אותו מהתפקיד . אני בתור יהודי שאוהב להדר במצוות, ראוי שבשני וחמישי אלך לבית כנסת אחר ? אני הקטן ולא כלום חשוב שזה קצת זלזול בתורה ללמוד את הפרשה בלי טעמים ולהתעלם הרי הם לא סתם שם . אבל בכל זאת אני שנים עם אותם אנשים חושש גם משאלות לגבי עזיבתי בשני וחמישי לא רוצה להעליב אף אחד כולם חברים .
מה דעתך כבוד הרב אני כמה תקופה ארוכה חובט את עצמי בשאלה הזו ?

תשובה:

שלום וברכה

אתה לא צריך לעזוב שם, כי נוכחותך חשובה לקיום המנין ויש כאן גם חשש עלבון, אבל אני תמה מאוד על ההנהגה הזו, צריך שמישהו ינסה להביא לפתרון הענין, גבאי רב וכיוצא בזה, שככל שיש בעל קורא היודע לקרוא בטעמים אין מקום לתת לאדם אחר שאינו קורא בטעמים לקרוא בתורה.

בהצלחה רבה