כלי פלסטיק שחיממו בו פרווה במיקרו חלבי

שאלה:

שלום וברכה.
כלי פלסטיק חדש, שחיממו בו מאכל פרווה במיקרוגל חלבי, כשמכסה הכלי היה פתוח מעט אבל הכל היה עטוף וסגור בשקית. [מדובר במיקרוגל חלבי לשימוש ציבורי, במקום חרדי] השאלה היא, האם הכלי נחשב חלבי מעתה ואי אפשר להכניסו למיקרוגל בשרי ולחמם בו מאכל בשרי כלל?

תודה רבה!

תשובה:

אם הכלי היה עטוף הרמטי הוא לא נעשה חלבי, אבל להבא אין לעשות זאת. זה עלול להפתח מהחום ולהאסר. אם הכלי לא היה עטוף אלא רק האוכל שבתוכו, הוא בחזקת חלבי בגלל כל הליכלוך והבליעות שבמיקרוגל.