סוכרת בשבת

שאלה:

שלום וברכה.
אני מאובחנת עם סכרת הריונית שגורמת לעלייה ברמות הסוכר אחרי ארוחות.
אחת הפתרונות הטובים ביותר שמצאתי הם לעשות הליכה או כושר אחרי האכילה, ואז כשעוברת השעה רמות הסוכר בד"כ פרופורציונאלית להפליא.

האם מותר לי לעשות ספורט לצורך בריאות אחרי סעודות השבת, משום שזה הרפואה הטובה ביותר במצבי?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בעלייה משמעותית בסוכר המצריכה כדור או התעמלות אז בודאי אפשר.

אם מדובר בעלייה שאינה משמעותית, אז זה לא דחוף ואפשר לעשות זאת במוצ"ש.

שבת שלום ולידה קלה ובריאה.