לעבור על איסור דרבנן כדי להנצל מאיסור תורה

שאלה:

שלום וברכה, קרה לנו מקרה שקטן הדליק קומקום בשבת והשאלה היא האם לומר לו שיכבה את הקומקום לפני שיגיע לרתיחה, מבואר בסימן רנד סעיף ו שאדם בעצמו יכול להפחית איסור לעצמו כדי שלא יגיע לאיסור תורה. במקרה של קטן ממילא לא יגיע לאיסור תורה, לכן השאלה היא האם הדין הזה חל גם לגביו?

תשובה:

שלום וברכה

הערה יפה, לכאורה הצדק איתך, הלכה זו נאמרה כדי להנצל על ידי איסור דרבנן מאיסור של תורה, אבל לעשות איסור דרבנן כדי להנצל מאיסור דרבנן אחר, זה לא שמענו אף שזה חד דרבנן וזה תרי דרבנן.

מקורות:

על עצם זאת שכל איסור דרבנן הותר ולא רק רדיית הפת שהיא חכמה ולא מלאכה, ראה מאור השבת ח"ד סי' יד אות פח.