שידוכים בירורים- לשה"ר

שאלה:

יש לי קליטה רק בסלון, אני עושה ברורים והילדים הגדולים שומעים, זה גם לוקח הרבה זמן כך שלא הייתי רוצה להסתגר בחדר ככ הרבה זמן,
אתמול אמרו על בחור שהוא מרובע, אף אחד לא מכיר אותו חוץ מהשם שלו צריך להוציא את הילדים מהסלון שלא ישמעו? זה קשה כי הקטנים ישנים בחדרים. צריך לדבר עם הבעל והבת הכל בשקט ובחדר סגור עד שמחליטים אם להוריד או להיפגש? זה מאד קשה לייחד זמן לדיבורים ולשמור שאף אחד לא ישמע, הבת שלי מתייעצת גם עם אחיותיה אבל לא באמת חייבת אלא משחרר אותה, מה מותר ומה אסור? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש להמנע מלשון הרע סתם כך בבית. ומלבד זאת, זה גם גרוע מאוד מבחינת נושא השידוכים… נניח שומעים משהו ורוצים לברר האם זה נכון ואיך זה בא לידי ביטוי, ובינתיים כל הבית כבר שמע שהוא מרובע… זה כבר לא ילך, וזה לועג וההוא מחייך ועושה פרצוף, כך לא נכון לנהל שידוכים.

הבת יכולה להתייעץ ענינית עם האחיות אבל סתם לרכל אין טעם. יש מקור לכך שכדי להרגע ולשפוך את הלב מותר בין בני זוג וכדומה, אבל כל לשון הרע זה להרגע ולתועלת? כל בירור שידוכים זה כבר דבר שצריך לשפוך את הלב בפני כולם? ודאי שלא. לכן אני מציע כן להתאמץ ולעשות את זה יותר דיסקרטי.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1