גירוד מדבקה מכלי לפני טבילה

שאלה:

שלום. לפני טבילת כלי שיש עליו מדבקה כשירדתי את המדבקה ונשאר קצת דבק קטן על הצלחת שצריך לגרד את זה הרבה כדי להסיר את זה לגמרי, זה עדיין מעכב בטבילה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית לכתחילה ודאי אין להטבילו כך, וזה יורד אגב בקלות במים חמים או בסקוץ' עם סבון ואין שום בעיה. באופן שכבר הבטילוהו, האם זה מעכב, זה תלוי עד כמה מקפידים על כך, אם זה דבר שלא מפריע לשימוש ולא תקפיד להסירו כלל, הטבילה הועיל כדין מיעוט שאינו מקפיד, ואם כן תנסה להסיר את זה, הרי זה חוצץ בטבילה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. איני מכיר אישה שלא מקפידה על שאריות דבק ממדבקה בסיר או קערת זכוכית וכד.
    קשה לומר שלא היו מעדיפים את הכלי ללא שאריות כלל, לכן הייתי מאוד מתאמץ בזה