הגעלת כלים באיזה כלי? בשרי או חלבי?

שאלה:

שלום רב, בנוגע להכשרת סכו"ם במים רותחים. האם משנה אם אני מרתיח את המים לסכ"ום בתוך נגיד מחבת בשרי או חלבי? האם הרבה יותר טוב להכשיר את הסכו"ם בתוך מחבת חדש שעדיין לא השתמשתי בו? האם זה משנה אם השתמשו בסכ"ום למאכלי טריפה / לאכילת בשר לא כשר או שהשתמשו בהם רק למאכלי בשר עם חלב, האם בשני המקרים צריך רק להרתיח את הסכו"ם והכל בסדר? כמובןנשאפשר לערבב סכו"ם בשרי יחד עם סכו"ם חלבי ויחד עם סכו"ם טרף, כן?

תשובה:

שלום וברכה

מה שחשוב הוא שהכל, הכלי שמכשירים בו והכלים שאותם מכשירים, לא יהיו בני יומם, כלומר יהיה כבר אחרי 24 שעות מהשימוש האחרון, וגם יהיו נקיים לחלוטין, ואז זה לא משנה בתוך מה אתה מכשיר.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות פסח סימן תנב סעיף ב

סעיף ב

יש ליזהר מלהגעיל כלי הבשר וכלי חלב ביחד, אא"כ אחד מהם אינו בן יומו. (כל שכן כלי של איסור; ע"כ נהגו שלא להגעיל שום כלי בן יומו).