טבילת פומפיה / מד חום לבישול

שאלה:

שלום,
האם צריך לברך בהטבלת פומפייה? והאם צריך בהטבלת מד חום שמכניסים לתוך בשר תוך כדי שהוא מתבשל כדי לבדוק את הטמפרטורה לראות אם מוכן? תודה

תשובה:

שלום וברכה

הפומפיה חייבת בטבילה עם ברכה.

המד חום לפי דעתי פטור מטבילה כיון שאינו משמש להכנת האוכל או לאכילתו, אלא לצורך חיצוני של ידיעת חומו לתת לתינוק, או כדי לשער את זמן הבישול, אבל לא מצאתי בזה משהו מפורש. אם ניתן לטבול [דיגיטלי אי אפשר לטבול] תעשה זאת יחד עם הפומפיה ותצא מידי ספק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הפומפיה טעונה טבילה זה ודאי.
    לגבי ברכה, זה רק אם משתמש בה לגירוד מאכלים שנאכלים חיים כמו גזר שאוכלו חי,או רסק עגבניות.
    אבל אם הפומפיה נועדה נניח רק לריסוק תפוחי אדמה אין לברך על הטבלתה..