מעבר ברמזור אדום להולכי רגל בשעת לילה מאוחרת – קליפות בשבת

שאלה:

האם יש איסור הלכתי לעבור ברמזור אדום בתור הולך רגל.כשאין שום מכונית בטווח הנראה לעין.

שאלה שניה:האם קליפות של פיצוחים לדוגמא:פיסטוק וגרעינים שחורים שיש מלח על הקליפה האם הקליפה מותרת בטלטול בזכות המלח או דינה ככל גרף של רעי.(נוהג כבני אשכנז)

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לעבור ברמזור אדום להולכי רגל ככל שאין שום מכונים בכל המרחב, אבל כדאי להתרגל שלא עוברים באדום וכך לא באים לידי סכנה. כמובן שאם יש ילדים באיזור אסור בשום אופן לעבור באדום, זה מחנך אותך לנהוג כך והם לא יודעים להבחין וזו סכנה גדולה עד מאוד.

המלח על הקליפה אינו משמעותי ובודאי יש להתייח סלקליפות הללו כאל מוקצה.