לאכול נישנושים שבבית הכנסת

שאלה:

שלום רב,
יש בבית הכנסת שאני מתפלל ולומד בו נשנושים שנמצאים בבית הכנסת. הגבאי מחלק אותם בזמנים מסוימים. האם מותר לי לקחת מידי פעם קצת מהנשנושים כדי לאכול [בזמן שאני לומד שם בבית הכנסת, לצורך הלימוד, אני לא יוצא מבית הכנסת ולא מוציא את האוכל מבית הכנסת]? יש סיכוי גבוה שמדובר בגזל, האם אכן כן?
תודה רבה.

תשובה:

למה גזל? מצוי מאוד בעיקר בבתי כנסת ספרדים שאנשים מביאים אוכל לבית הכנסת עבור הלומדים, אני מניח שזה מה שהגבאי מחלק. רק לשים לב שכל הנושא של אכילה בבית הכנסת יש לדון בה, והיא מותרת רק כאשר לומדים הרבה זמן וזה מסייע ומדרבן ללמוד, ראה כל הפרטים במשנה ברורה ופסקי תשובות בתחילת סי' קנא.

יום נעים.