שכר שבת – מדריכה לבנות הדרות יחד בהוסטל

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני עובדת בדירה של בנות עם צרכים מיוחדים והבנות נמצאות בדירה גם בשבת, ולכן אני צריכה לבוא לעשות בדירה את השבת מידי פעם.
רציתי לשאול האם יש בזה בעיה של עבודה בשבת או שמלכתחילה מותר
ואם יש בזה בעיה מה אפשר לעשות
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

השכר ניתן לך בהבלעה יחד עם ימי החול, ואין בכך כל בעיה.

על שכר שבת בהבלעה ראה בהרחבה בארחות שבת פרק כב סעי’ פח – צג.

מקורות:

כך כתב האורחות שבת שם: [אות פח] פועל שבת שנשכר לעבודה לשבוע ימים או לחודש והוא עובד גם בשבת, מותר לו לקבל את השכר על כל השבוע או על כל החודש, כולל שכר יום השבת, והטעם משום ששכר השבת נבלע בשכר שאר הימים ואינו מפורש לשבת. אמנם גם באופן זה אין היתר לפועל לומר למעסיק שלו תן לי את שכר השבת, אלא יתבע את שכרו באופן של הבלעה, דהיינו שאימר לו תן לי את שכר השבוע או את שכר החודש. [אות פט] כתבו האחרונים שהיתר זה של הבלעה נאמר גם באופן שעיקר עבודותו של הפועל היא בשבת, דמכל מקום אם שוכרו לעבודה לכמה שעות לפני השבת ולכמה שעות לאחר השבת הרי זה בגדר היתר דהבעלה.

ועוד המשיך שם דין הבלעה במלצר הנשכר לשבת [אות צ] ולכן השוכר מלצר שיסייע לו בסעודות השבת יקפיד להתנות עמו שיעשה קצת עבודה גם בערב שבת או במוצאי שבת, ואין די בעבודה כל שהיא אלא צריך שיעשה עבודה חשובה שמקבלים עליה שכר כגון שיבוא לנקות את המקום לאחר השבת. ויעויין שם שכתב עוד פרטי דינים בזה.