איך לצאת מהבוץ?

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים שליט״א, אני כל פעם נהנה מהעצה והתושיה שלכם שממש נותנת לי מרגוע ומקרבת אותי אט אט לה׳ יתברך, אז תודה.

רציתי לשאול – אני כיום בן 27, חזרתי בתשובה לפני כ10 שנים אך מסיבות שונות נפלתי, וכיום אין לי מושג איך לצאת מהבוץ הזה, אין לי רב ואין ישיבה והיום קשה לי בערך להתגבר על הקשיים כמו בגיל 17, אולי אפילו יותר.. העניין הוא שחסר לי יציבות, אני הולך לישיבה 3 חודשים ואז נופל וחוזר חלילה.. גם יש לי קצת חרדות כי היה לי משבר בישיבה ואני מנסה להבין מה עושים כדי לצאת מהבוץ הזה? כיצד מתקרבים בחזרה עוד פעם, אני כנראה צריך תשובה יותר גדולה מקודם לכן כדי שתעלה אותי על דרך המלך אבל אין לי כל כך כוחות כמו שהייתי בן 17 וגם אין לי כל כך מושג מה לעשות..
תודה רבה לרב ולצוות האתר היקר!

תשובה:

שלום וברכה

איני מכיר אותך די הצורך ידידי היקר כדי לייעץ, מה שנראה לי זה שמתחילים לאט לאט…, ללכת לישיבה זה דבר גדול, אבל אם תתחיל עם שיעורי ערב בבית הכנסת ושלוש תפילות ביום בית הכנסת, תיצור קשר עם רב מקומי ויהיה לך קשר עם מישהו בשיעור בערב, כבר אתה במקום טוב, וכך לאט לאט תתקדם עוד לחיי תורה ותזכה להקים בית יהודי יפה לעם ישראל.

עלה והצלח!