בירך שהכל במקום מזונות

שאלה:

לכבוד הרב,
בירכתי על משהו שאמור להיות היה ברכתו בדברו ומיד הורגש שזה משהו אחר דומה (מזונות) מיד הוצאתי מהפה ושתיתי מים, האם ברכה לבטלה? האם היה צריך מחדש לברך על המים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כפי שציינת נכון, הפתרון של המים אינו נכון כי לא היה בדעתך לשתות מים, ובמצבים מסויימים אתה צריך לברך עליהם שוב, אם אכן היתה כוונתך רק לטעום ממשהו מסויים ולא לאכול עוד.

כמו כן, בדיעבד שבירכת במקום מזונות שהכל נהיה בדברו, יצאת ידי חובה כך שיכולת להמשיך לאכול.

ברכה והצלחה