קעקוע בזמנינו: מזכרת עוון או איסור מתמשך?

שאלה:

השלום והברכה לכבוד תורתו, הגאון המשיב

ברצוני לשאול באשר לקעקועים בזמנינו. שאלתי מתבססת על הבנה דומה ממצוות ציצית שהיא מצווה יקרה מן התורה והיא מצווה המתמשכת בכל רגע – ואפילו, כאן באתרכם היקר מפז ומלא זיכוי הרבים, שהכרתי לעניין את דרכו בקודש של הרה"ג חיים פנחס שיינברג זצ"ל וזיע"א.

ידוע שבזמנים קדומים, קעקוע שנעשה על גופו של אדם הוא ודאי לדיראון עולמו, ובזמנינו דווקא יש אפשרויות המאפשרות בחירה להסרה או בהשתדלות לכך.

אי לכך, האם קעקוע בזמנינו לאדם שמכיר באיסור,
הוא מזכרת עוון או איסור תורה מתמשך?

תודה רבה לתורתכם

תשובה:

אין חובה להסיר קעקוע, יש איסור לעשותו, זה שונה מציצית ששם המצוה היא בכל רגע שאדם לבוש בה, ומשום שהחיוב הוא בכל רגע שיש עליך בגד בן ארבע כנפות, להטיל בו ציצית.

ערב טוב.