כתיבת ומחיקת המילים בעזרת השם

שאלה:

שלום כבוד הרב שאלה אם כתבתי בעזרת השם ככה בעזרת השם ומחקתי האם יש בזה חס ושלום פגיעה בשם השם או שאין בעיה אשמח למענה מכבוד הרב בנושא תודה

תשובה:

מותר למחוק או לזרוק את המילה "השם" כפי שכתבתיה כאן. אם כתב ה'- ה' לבד, לכתחילה עדיף שלא למחוק, ולכן יש שנהגו לכתוב ד'.

דברי אלו מתייחסים לכתיבה בעט על נייר, בהודעה במחשב וכו' שאינו כתב ממש כל הדין הרבה יותר קל, וגם בשם ה' ממש יש שהקלו למחוק.

מקורות:

ראה שדי חמד מערכת אל"ף כללים עמ' 80, אגרות משה יו"ד ח"ב סי' קלח, וראה צפנת םענח סי' קצו-קצז שאם כתב ב"ה טעון גניזה, אולם אחרוני זמנינו הקלו גם בזה, ראה סיקרה על כך בספר גנזי הקודש.