שיר הכבוד בשבת במניין השונה ממנהגו

שאלה:

השלום והברכה לכבוד תורתו, הגאון המשיב

כספרדי שנהנה די תדיר ממניין אשכנזי/ספרד בשבת עלתה לי שאלה.

אני מתפלל מסידור ספרדי (עבודה שבלב), בשבת שחרית מגיעים לשיר הכבוד, בסידור – בנוסח שלי יש מיד את 'אתה הראת לדעת', 'בריך שמיה' ואז בקשה להצלחה ושלום צבא ההגנה לישראל וכוחות הבטחון.

א) האם זה נכון לספרדי להשלים בנחת את האתה הראת.., בריך שמיה.., והבקשה, כל זאת בעת פתיחת הארון של שיר הכבוד? (כמובן-כמובן בלחש ללא מצב של התגודדות)

ב) בהינתן שדווקא כן נהגתי להשתתף בשיר הכבוד במעמדו בסדר התפילה, לאחר שלוש שבתות עוקבות שכאלו האם נעשתה לי 'קבלה טובה' שיש עלי לממש גם בבית כנסת ספרדי?

תודה רבה רבה לפועלכם בקודש ובזיכוי הרבים, על כל ההגנה והשמירה על המַּטֶּה מהמַּטֶּה.

תשובה:

שלום ידידי

אתה יכול להשלים בנחת את התפילה כפי הרגלך ולא חייב לעבור לומר עם הציבור שם מה שהם אומרים.

שיתקבלו התפילות.