תהילים עח והמצב היום

שאלה:

שלום וברכה!
לאור המצב התחלתי לומר פרקי תהילים והגעתי לתהילים עח – הרגשתי ממש מוזר לומר את זה לאור תוכן הפרק ומה שהוא מדבר עליו. אני מתפלל לה' שיגן עלינו ע"י אמירת פרק בו מוזכר עבירות שעשו "אחרים" בלשון סגי נהור. האם יש לזה התייחסות כלשהי? האם זה בסדר? כמובן שמעלת תהילים גדולה מאוד אבל לגבי הפרק הספציפי הזה הרגשתי מאוד מוזר – כמובן בלי ח"ו לפגוע בקדושת הספר

תשובה:

אדרבה ואדרבה, פרק זה הוא סוג של וידוי שאנחנו מחוייבים לעשות גם בקשר לנו עצמנו, על כך שאנחנו לא מספיק מאמינים בה', רואים את ניסיו הגדולים ופעם אחר פעם בכל הדורות שוב לא מאמינים בו די הצורך. אני חושב שזה בעצם פרק מאוד אקטואלי ומאוד חשוב לנו בעת הזו דוקא, להבין שכל היכולת של האוייב לפגע בנו הוא רק בגלל חוסר הביטחון והאמונה, וכל הנצחונות שלנו על האוייב הם רק בזכות הביטחון והאמונה, וכל מי שמדבר עכשיו דברי רהב על צה"ל זה בדיוק ההיפך הגמור ממה שאנחנו צריכים. לכן דוקא התוכחה הזו של פרק עח מאוד אקטואלית ומאוד חשובה לנו בימים אלו.

שנשמע ונתבשר בשורות טובות ישועות ונחמות.