ספר תורה שלא נפל, אבל…

שאלה:

שלום כבוד הרב.

בליל שמחת תורה שעבר, לקחתי ספר תורה אחד ורקדתי איתו, כמו הרבה אנשים שהיו בבית הכנסת.
ופעם, ראיתי שהיה אחד שהכיפה שלו נפלה.
ואז רציתי להרים אותה כדי שאותו יהודי לא ישאר בלי כיפה וילך ארבע אמות בלי כיפה על הראש שלו.
אבל היה לי ספר תורה בחיקי!
וכשהתכופפתי כדי להרים את הכיפה, זכרתי שהיה לי ספר תורה, וחשבתי שזה לא דרך כבוד להרים משהו (ולהתכופף וכו') במצב כזה.
ולכן הזדקפתי, אבל סוף סוף אני חושב שלא נהגתי כבוד בספר תורה בזאת ההנהגה (למרות שלמצווה התכוונתי).

ועוד רציתי לפרט: הספר תורה לא נגע בקרקע בכלל ב"ה, אבל כשהתכופפתי הוא היה קרוב לקרקע אולי בפחות בשיעור שלושה טפחים, ואולי יש בזה דין "לבוד", אבל אני לא יודע…

מה הדין?
האם היה בזיון בספר תורה בזה?
האם אני צריך להתענות בגלל זה?

תודה מראש.
חודש טוב ומבורך.
שנזכה כולנו לישועה ולגאולה השלמה בקרוב ממש, בחסד וברחמים מרובים.

תשובה:

שלום וברכה

נראה שאכן נכונה ההרגשה שלך שלא ראוי היה להתכופף להרים את הכיפה, כאשר אתה עם ספר תורה, אבל ודאי אין צורך להתענות ולא לעשות שום דבר אחר, בסופו של דבר הספר היה בידך ולא נגע ברצפה.

בשורות טובות.