מצוות ציצית

שאלה:

שלום רב,
אני רוצה לקבל על עצמי מצוות ציצית, אבל יש לי כמה שאלות בנוגע לכך.
א. יש הבדלים בסוגי הציציות? אני יודע שציצית צמר זה לכל הדעות מהתורה, אבל ראיתי שיש סוגים שונים של ציציות צמר, כאלה שעולים יקר וכאלה שעולים קצת פחות.
ב. והאם כבוד הרב יודע אולי איפה אפשר לקנות טלית קטן עם חוטי ציצית בינוניים ? בעברי יצא לי לקיים את מצוות ציצית ותמיד נתקלתי בחוטי ציצית עבים או קטנים, לא יצא לי למצוא בגודל בינוני וזה גרם לכך שהציציות תמיד היו מבולגנות ולא היה אפשר להפריד אותן.
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

ציציות יקרות הן אלו שכתוב עליהן "ניפוץ לשמה", זה הידור שרוב העולם אינו מקפיד עליו ואין לך צורך בכך.

תרכוש ציציות בהכשר בד"ץ העדה החרדית או משהו דומה, וזה מצויין.

אינני מכיר חוטים בינוניים, הסיבה לסיבוך של הציציות נובעת מכביסה שאינה נכונה. קודם שמכבסים יש לשים את החוטים בשקית ניילון ולסגור היטב בגומי, הרחיצה שלהם היא רק בעדינות רבה בכיור, ואפשר אחר כך לגהץ מאוד בקלילות ובעדינות ואז הם נשארים ישרים וחלקים.

זכות מצות ציצית גדולה עד מאוד, וקיומה הוא בכל רגע וזה הדבר הנפלא ביותר.

המשך לעלות ולהתעלות ועשה רק טוב, ושכרך הרבה מאוד!