לתרומות לחץ כאן

מאכל פרווה שבושל בסיר בשרי והועבר למחבת חלבי

שאלה:

שלום,
אחד מבני הבית (שאינו שומרת תורה ומצוות) בישל תפו"א בסיר לחץ בשרי. כשהם היו מוכנים, הוא העביר אותם למחבת חלבי, כדי למעוך אותם.
מציינת: הכלים היו נקיים והמאכל היה פרווה עם מלח בשרי.
השאלות: מה דין סיר הלחץ הבשרי? מה דין המחבת החלבי? ומה דין הפירה?

תודה מראש

תשובה:

כיון שהתפוחי אדמה עצמם פרווה, אף שבושלו בסיר בשרי אין כל איסור בכך שהונחו על מחבת חלבית נקייה. יחד זו ודאי בעיה – תחיבת כלי חלבי במאכל פרווה שבסיר בשרי, אבל לא זה מה שהיה כאן.

מקורות:

ראה ס’ הכשרות עמ’ רצג הערה רלז. כמובן שכדאי להמנע כדי לא לגרום לתערובת כלים במטבח שלא לבוא בסוף לידי מכשול, אבל אין חשש כשרות בכלים ובפירה.

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל