מאכל פרווה שבושל בסיר בשרי והועבר למחבת חלבי

שאלה:

שלום,
אחד מבני הבית (שאינו שומרת תורה ומצוות) בישל תפו"א בסיר לחץ בשרי. כשהם היו מוכנים, הוא העביר אותם למחבת חלבי, כדי למעוך אותם.
מציינת: הכלים היו נקיים והמאכל היה פרווה עם מלח בשרי.
השאלות: מה דין סיר הלחץ הבשרי? מה דין המחבת החלבי? ומה דין הפירה?

תודה מראש

תשובה:

כיון שהתפוחי אדמה עצמם פרווה, אף שבושלו בסיר בשרי אין כל איסור בכך שהונחו על מחבת חלבית נקייה. יחד זו ודאי בעיה – תחיבת כלי חלבי במאכל פרווה שבסיר בשרי, אבל לא זה מה שהיה כאן.

מקורות:

ראה ס’ הכשרות עמ’ רצג הערה רלז. כמובן שכדאי להמנע כדי לא לגרום לתערובת כלים במטבח שלא לבוא בסוף לידי מכשול, אבל אין חשש כשרות בכלים ובפירה.