בעל בצבא במלחמה בשבת

שאלה:

שלום.
בעלי במילואים משרת בדרום במלחמה, רציתי לדעת אם בשבת יהיה מותר להשאיר את הטלפון דולק ולהתקשר אליו כל כמה שעות לוודא שהכל בסדר? אני עם תינוק קטן ולא מתפקדת מרוב לחץ… כל דקה מנסה לוודא איפה הוא ומה איתו

תשובה:

שלום וברכה

הקושי הוא אכן מורכב מאוד, עם ישראל כולו מצדיע לאנשים הטובים הנותנים הכל שם בדרום למען בטחון עם ישראל, ואף לכן הנשים הנמצאות בעורף, ודואגות וכו', אבל אין להתקשר בשבת לשמוע מה קורה, אין בכך ענין של פיקוח נפש, בעזרת ה' נקווה שתפילות ישראל כולן יעלו לרצון לפני אדון כל, וכל חיילינו ישובו לביתם בשלום ללא פגע.

בשורות טובות וישועות מקיפות.