סירוק לפאה ארוכה

שאלה:

שלום הרב
אם אני מקבלת מלקוחות פאות לחפיפה וסרוק, ולדוגמה אני מקבלת פאות ארוכות, עדיין מותר לי לעשות להם סירוק? (הן בעצם יראו יותר טוב אחרי הסירוק..) שואלת מבחינת צניעות.
תודה!

תשובה:

מותר לך לסרק פאות אלו. ראשית לא ניתן לומר שזה ממש איסור, אין הגדרה בהלכה הקובעת מה היא פאה צנועה ומה לא, רבנים ונשות חינוך ניסו לתת הגדרות כאלו ואחרות וחשוב מאוד לשמוע להגדרות אלו כי אחרת איש הישר בעיניו יעשה, אבל לא ניתן לומר שזו הלכה למשה מסיני שדוקא כזה ולא כזה וכו', ולכן לענין לפני עיור לא תתן מכשול לא ניתן לומר שזה אסור. כמו כן, מדובר בפאה שכבר יש לה לאותה אשה, והיא תלך בה בכל מקרה. לייצר פאות שבאופן מובהק אינן לפי הכללים שהתקבלו בין נשות האברכים היראים, מזה הייתי מציע להמנע.