למה נשים פטורות מסוכה וחייבות במצה?

שאלה:

שלום עליכם,
רציתי לשאול בבקשה,
מה ההבדל בין מצוות מצה שבה חייבות גם הנשים, לבין מצוות סוכה שבה לא חייבות הנשים?
למה לא אומרים על מצוות אכילת מצה שהיא גם מצוות עשה שהזמן גרמא, כמו סוכה?
שתיהן מדאורייתא!
תודה רבה, אשמח לנימוק המענה

תשובה:

הגמרא בפסחים (מג ב; צא ב) מביאה את דרשת חז"ל, שכל שישנו בבל  תאכל חמץ ישנו בקום אכול מצה, כלומר כל מי שנכלל באסיור אכילת חמץ מחוייב גם בהופכו – בחיוב אכילת מצה. ובאיסור התורה אין היתר במצוות שהזמן גרמא, ולכן באיסור חמץ ודאי הנשים חייבות, וממילא הן חייבות גם באכילת מצה.

הצטרף לדיון

תגובה 1