לגבי עניין בקשת מחילה

שאלה:

שלום וברכה.
אני נשואה טרייה ברוך ה' כבר שלושה חודשים עם בחור מקסים!
בעבר, לפני כשנה עזבתי שידוך בעקבות מקח טעות מצד- הצד השני
(הסתירו דברים רבים ומשמעותיים בידיעה, ולא שיתפו אותנו גם לא ברגע האחרון)
הסיפור גרם לנו עוגמת נפש בלתי תתואר. היום בדיעבד, אנחנו מודים גם על זה, ברוך ה' הסיפור הסתיים בכי טוב ואני נשואה מאושרת לאדם המתאים לי ביותר.
גם הבחור ההוא, סוגר ווארט הערב בעז"ה(נודע לי במקרה מידידה)
באותה תקופה, לפני כשנה- הגיוני שדיברתי בטעות, או יצאה תקלה תחת ידי (הייתי צעירה אז, ובצער גדול ובושה מהסיפור)

שאלתי השבוע את האם (שהיא בנאדם נחמד בפני עצמו, וזה היה מתאים לשאול אותה ישירות) אם במידה ודיברנו וכו'… האם הם מוחלים..? (למרות שבגדול הורי היו אנשי הסוד הגדולים ביותר. ואני מצידי כמעט ולא דיברתי עם האנשים בשכונה המכירים אותם אישית… אבל אני לא יודעת לאן דברים מתגלגלים. זה היה כנראה בטעות. מילה פה מילה שם, מתוך בושה איומה שחוויתי בעקבותם)

היא אמרה שהיא מוחלת כמובן וגם הבחור והכל מחול… לגבי שאר המשפחה היא לא שאלה כל אחד (היא חוצניקית, ואמרה את המשפט האחרון בתמימות כזאת)

בסופו של דבר- לי נגרם הצער הגדול בזמנו אבל מחלתי ועברתי הלאה ברוך ה'…

השאלה, אם יש צורך באמת שכל בני המשפחה ימחלו (למרות שבכלל לא היה לנו כימיה ישירה איתם)?

אני מרגישה שלא. וזה גם יהיה טעות אם אבקש ממנה לעשות סבב כזה. אין שום סיבה.

אבל הייתי רוצה לשמוע מה הרב אומר.
תודה רבה!

תשובה:

אני מניח מתוך דברייך שהתנהלתם סצורה הגיונית וסבירה בתוך כל הנסיבות הלא קלות, ואני לא רואה צורך בכל הסבב הזה.

שיהיו לכולכם חיים טובים מאושרים ושמחים!

דורות ישרים ומבורכים.