חביתה שנגעה בכירים

שאלה:

חביתה רותחת שהוצאתי בכף מהמחבת, נגעה בקצה שלה בכיריים שהם מזכוכית ובמושב שלהם שהוא משיש. כמובן שבמשך השנים נשפך על הכיריים בשרי וחלבי. את החביתה הנחתי בצלחת מחרסינה. מה דין הצלחת? והכף (מפלסטיק)? יש לציין שהכיריים היו די נקיות. אבל בין הכיריים למושב היה קצת ליכלוך.

תשובה:

שלום וברכה

אם יש לך חשש שאותה ממשות היא אסורה, למשל החביתה הוכנה במחבת חלבית בת יומה והממשות היא בשרית, אין לאכול את החביתה, ולגבי הכלים יש לדון, אבל אני מניח שזה לא המקרה, המחבת מן הסתם אינה בת יומה, והממשות הזו מן הסתם אינה דבר הראוי בכלל לאכילה אלא משהו שרוף ופגום, וכל השאלה היא רק לגבי הבליעות בכיריים שהם אכן אסורות, אבל הן לא בנות יומן. לכן בדיעבד קשה לאסור, ורק כאשר יש לך גלישה על הכיריים בת יומה מהמין האוסר יש לאסור את המאכל ולדון על הכלים. באופן כללי כיריים זכוכית אנחנו ממליצים מאוד שלא להשתמש בהם לחלבי ולבשרי כאחד כי לכתחילה מקפידים גם על בליעות בנות יומן שלא יהיו.