תביעת חברת ביטוח ולהעלים מהם מידע חשוב

שאלה:

אדם נסע ללא ביטוח ופגע ברכב חונה והזיק אותו בסכום של 20.000שח. האם יכול לבקש מבעל הרכב החונה לתבוע את חברת הביטוח המקיף שלו בטענה שמישהו זר פגע ברכב ואינו רוצה לשלם. יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

הנהג הנפגע יכול לתבוע את החברת ביטוח שלו אבל יהיה חייב לדווח לחברה מיהו הפוגע ואסור לו לדווח שהנהג פגע וברח אם יודע מי הפוגע. והביטוח כנראה יתבע את הנהג הפוגע שבמקרה זה הנהג יצטרך לשלם יותר.

אסור למבוטח לשקר שלא יודע מי הפוגע.

בהצלחה.

מקורות:

הביטוח מפצה את המבוטח ובתנאי שיודיע מי הפוגע, ואסור לנפגע לדווח שלא יודע מי הפוגע ולהוציא מהם פיצוי שלא לפי תנאי הפוליסה.