רוצה ללכת לבית הכנסת בשישי – מי יעזור לי?

שאלה:

שלום כבוד הרב…
אני חילוני כל חיי וחונכתי בדרך זו , אך בתקופה האחרונה אני מרגיש צורך עז להתחזק .
התחלתי להניח תפילין בכל בוקר והפסקתי לומר לשון הרע על התורה . התחלתי להבין שכל הקשיים שבחיי נובעים מעוונותי הרבים .
ברצוני להתחיל ללכת בימי שישי בערב לבית הכנסת , אך אינני יודע דבר וחצי דבר על כך.
מה ללבוש ?
איך אני מצליח לנתב בין התפילות שבסידור? כי זה לא הולך לפי סדר , לפעמים צריך לקפוץ 10 עמודים בין תפילה לתפילה ואינני יכול לעקוב אחרי זה .
מתי צריך להגיע לבית הכנסת ?
אני מאוד רוצה , אבל חושש להראות מגוכך .
תודה מראש…

תשובה:

שלום וברכה ידידי היקר!

ברכות חמות לרגל הצעדים הטובים הללו שאתה עושה, אין ספק שזה הדבר הטוב והנכון ביותר, ובעזרת ה', תהיה מלא סיפוק ושמחה מקרבת הבורא.

החשש שלך מיותר לחלוטין! כל אדם בבית הכנסת ישמח לסייע לך בלי שום ספק!

תבוא בחולצה חגיגית כל שהיא שיש לך, אם יש לבן הכי טוב אבל לאו דוקא, ותאתר כך בעין איזה איש נחמד לשבת לידו, תציג בפשטות את היותך חדש בענין והוא ישמח לסייע לך להתמצא בסידור.

בהצלחה רבה מאוד!